KLM-personeel voortaan anoniem

22 september 2009 - 2:00
AMSTELVEEN - Met de introductie van de nieuwe damesuniformen voor de KLM-stewardessen, vliegers en grondpersoneel verdwijnen ook de namen op de spelden van al het KLM-personeel. Dat heeft een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij dinsdag (22 september) gezegd. In april 2010 krijgt al het vrouwelijk vliegend- en grondpersoneel van KLM een nieuw uniform.


Begin dit jaar maakte KLM bekend dat Mart Visser het tiende KLM-damesuniform ontwerpt. “We hebben toen tegelijkertijd besloten de naamspeld aan te passen'', aldus de woordvoerster. Volgens haar is dat om privacyredenen.

Van oudsher prijkte op alle uniformen een speld met daarop de voorletter en achternaam van het personeelslid. In de toekomst zal alleen de functie nog vermeld worden op de speld. Vanaf april 2010 dragen de KLM-dames het nieuwe uniform. De KLM-heren hebben in 2000 een nieuwe outfit gekregen.

Het 'oude' damesuniform dateert uit 1990. Het nieuwe uniform past volgens KLM “beter bij het huidige modebeeld''.




(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen