Vliegverkeer op Brussels Airport volgens plan

22 december 2011 - 1:00

BRUSSEL - Het vliegverkeer op Brussels Airport verloopt donderdag vooralsnog zonder problemen. De staking heeft geen effect op de vluchtuitvoering. "Ondanks de nationale staking verlopen onze vluchten vandaag zoals gepland", meldt luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines op haar website. De luchthaven is niet bereikbaar per openbaar vervoer.

Ondanks dat er tot nu toe geen problemen zijn raadt Brussels Airport passagiers aan om de status van hun vlucht te controleren voordat ze naar de luchthaven komen. Omdat er geen treinen of bussen rijden van en naar Brussels Airport wordt passagiers verzocht 'de nodige voorzorgen te nemen'.

De staking heeft wel effect op het vliegverkeer van en naar Luik; daar is volgens de VRT geen vliegverkeer mogelijk door een staking van luchtverkeersleiders. Jetairfly voert de vanaf Luik geplande vluchten uit vanaf het nabijgelegen Maastricht Aachen Airport.

Thomas Cook Airlines heeft de voor donderdag geplande vluchten vanaf Brussel uit voorzorg verplaatst naar Maastricht. Jetairfly voert op haar beurt vluchten die vanuit Charleroi zouden vertrekken donderdag uit vanaf Rijsel (Lille). Ryanair voert alle vluchten vanaf Charleroi uit zoals gepland.

De drie grote vakbonden in België hebben bij de overheidsdiensten een algemene 24-uursstaking uitgeroepen als protest tegen de pensioenhervorming. Daardoor ligt onder meer het trein- en busvervoer stil. De staking duurt nog tot donderdagavond 22.00 uur.

Van onze redactie

 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen