Vliegvergunning Alitalia met halfjaar verlengd

30 september 2008 - 2:00
ROME - De Italiaanse burgerluchtvaartautoriteit ENAC heeft de vliegvergunning van Alitalia verlengd tot en met april 2009. Dat maakte bewindvoerder Augusto Fantozzi van Alitalia dinsdag (30 september) bekend. Alitalia vliegt sinds begin september op een tijdelijke vergunning en vreesde het benodigde document te verliezen wegens de aanhoudende onzekerheid over de toekomst.

Donderdag 25 september diende de noodlijdende maatschappij een uitgebreid rapport in bij ENAC, waarin de financiële situatie van het bedrijf uiteengezet werd. De luchtvaartautoriteit trekt de vliegvergunning van Alitalia voorlopig niet in, omdat de plannen van het Italiaanse consortium CAI om delen van Alitalia over te nemen weer uitvoerbaar lijken.

CAI trok zich eerder als investeerder terug omdat de vakbonden die het personeel van Alitalia vertegenwoordigen niet met de voorwaarden van het consortium akkoord gingen. Nu alle negen bonden overstag zijn gegaan, is CAI alsnog bereid om geld in Alitalia te steken.

ENAC heeft wel bepaald dat de financiën van de luchtvaartmaatschappij elke maand opnieuw onder de loep worden genomen.






Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen