Boeing 747 van SLM zwaar beschadigd op Schiphol

6 maart 2006 - 1:00
SCHIPHOL - De enige Boeing 747-300 van Surinam Airways (SLM) is het afgelopen weekeinde op Schiphol zwaar beschadigd geraakt aan de linker staartvleugel. Het incident vond plaats op het bufferplatform waar het toestel tijdens het slepen in aanraking kwam met een mobiele hoogwerker. In de staartvleugel zitten daardoor een aantal grote gaten en scheuren.

Het incident is voor de SLM extra vervelend omdat de maatschappij over slechts één Boeing 747 voor vluchten tussen Paramaribo en Amsterdam beschikt. Om deze lijndiensten toch uit te kunnen voeren gaat SLM een Boeing 747 van het Spaanse Air Pullmantur inhuren. SLM werkt op de route Paramaribo-Amsterdam samen met KLM, maar deze samenwerking wordt binnenkort beëindigd.

In februari raakte ook al een Boeing 747-400 van de KLM op het platform van Schiphol zwaar beschadigd bij een incident met een vliegtuigtrekker.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen