Amerikaanse binnenlandse luchtvaartmarkt blijft achter

12 september 2006 - 2:00
LONDEN - Het wereldwijde luchtverkeer lijkt zich te hebben hersteld van de klap van 9/11, afgelopen maandag (11 september) precies vijf jaar geleden. Deze maand ligt het aantal wereldwijde vluchten zes procent hoger dan in september 2001. De Amerikaanse binnenlandse markt blijft echter nog acht procent onder het niveau van voor 9/11, zo blijkt uit gegevens van OAG, een belangrijke leverancier van vluchtinformatie.

Wat betreft vluchten van en naar de Verenigde Staten en Canada is er nog sprake van een lichte afname van één procent van het aantal vluchten ten opzichte van september 2001. Op transatlantische routes vinden daarentegen zes procent meer vluchten plaats ten opzichte van vijf jaar geleden.

Maandag meldde het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat in 2005 het aantal passagiers (5.424.869) dat tussen Nederland en de Verenigde Staten reisde vrijwel gelijk was aan het recordjaar 2005.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen