Maatregelen moeten Lufthansa driehonderd miljoen opleveren

25 juni 2009 - 2:00
SEEHEIM - Lufthansa heeft aangekondigd kostenbesparende maatregelen te nemen, die het bedrijf dit jaar driehonderd miljoen euro moeten opleveren. Dat heeft de Duitse luchtvaartonderneming, die eerder deze week met een winstwaarschuwing kwam, aangekondigd tijdens een aandeelhoudersvergadering in Seeheim. Zo wordt de stoelcapaciteit dit jaar met 1,6 procent gereduceerd.


Dit gebeurt onder meer door de versnelde uitfasering van de Airbus A300-600’s in de Lufthansa-vloot. De laatste vijf van deze widebody-toestellen, die vooral worden ingezet op de drukkere intra-Europese routes, verlaten in juli de vloot.

Omdat Lufthansa de vliegfrequentie op een aantal routes naar Noord-Amerika en het Verre Oosten reduceert, heeft de maatschappij recentelijk besloten op het longhaul-netwerk een Boeing 747-400 in Frankfurt en een A340-600 in München aan de grond te houden. Eerder besloot Lufthansa ook een A340-300 minder in te zetten.

Lufthansa signaleert dat sprake is van een sterke daling van het aantal business class-passagiers, terwijl het aantal passagiers in economy class stabiel is. Lufthansa maakt gebruik van de mogelijkheid de stoelconfiguratie aan te passen, waarbij business class-stoelen worden vervangen door economy class-stoelen.

Lufthansa meldt verder dat onder meer ook wordt bezuinigd op grondpersoneel en marketingactiviteiten. Details worden op 30 juli bekendgemaakt.



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen