Vliegtuig landt op gesloten baan door misverstand verkeersleiding

30 april 2005 - 2:00
TOKYO - Een Airbus A300 van Japan Airlines (JAL) is vrijdagavond (29 april) op de luchthaven van Tokyo Haneda Airport geland op een baan die afgesloten was wegens onderhoud. Dat meldt het Japanse Kyodo News. Doordat er nog geen obstakels op de baan geplaatst waren, liep het incident zonder ernstige gevolgen af. De oorzaak van de verkeerde landing ligt waarschijnlijk bij de verkeersleiding.

De werkzaamheden aan een van Haneda's drie start- en landingsbanen waren een maand geleden aan de verkeersleiding meegedeeld. Waarschijnlijk is die informatie vrijdag niet ter herinnering opnieuw aan de dienstdoende verkeersleiders verstrekt. Pas nadat de Airbus van JAL met 51 personen aan boord geland was, bleek dat de baan in kwestie niet gebruikt had mogen worden.

Een Boeing 777 van Japan Airlines met 161 personen aan boord kon de landing op tijd afbreken en werd doorverwezen naar een andere baan.

Er is een onderzoek gestart om in kaart te brengen hoe het incident precies heeft kunnen plaatsvinden.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen