Crash met Braziliaans militair toestel kost acht levens

3 augustus 2011 - 11:23

BRASILIA - Een ongeluk met een Braziliaans militair vliegtuig heeft dinsdag in het zuiden van het land alle acht inzittenden het leven gekost. De Cessna C-98, een militaire variant van de 208 Grand Caravan, verongelukte door nog onbekende oorzaak in de staat Santa Catarina. De eenmotorige turboprop was opgestegen in Canoas, niet ver van Porto Alegre in de staat Rio Grande do Sul.

De Cessna was op weg naar een vliegveld bij Rio de Janeiro. Twee uur na de start crashte het transporttoestel in een landelijk gebied en brandde uit.

Het onderzoek naar het ongeluk wordt uitgevoerd door een team van de Braziliaanse luchtmacht.

Van onze redactie

 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen