Brussels Airlines komende winter vaker naar de zon

Brussels Airlines staart
17 september 2024 - 16:57 | Door: 
onze redactie
| Foto: Brussels Airlines

Brussels Airlines gaat komende winter vaker op veel zonbestemmingen vliegen, zo blijkt uit het seizoensoverzicht dat de Belgische luchtvaartmaatschappij dinsdag gedeeld heeft. Het winterseizoen start eind oktober en duurt tot eind maart.

Zoals eerder bekendgemaakt, vliegt Brussels Airlines vanaf komende winter weer op Fuerteventura. Dat wordt de vierde bestemming op de Canarische eilanden. Deze route werd in het verleden ook al aangeboden, maar is tijdens de coronacrisis gestaakt. Brussels Airlines vliegt er vanaf 27 oktober elke zondag naartoe, in samenwerking met touroperators.

Verder worden de zomerbestemmingen Athene en Krakau vanaf deze winter het hele jaar door in het vluchtschema opgenomen, met respectievelijk vier en drie wekelijkse verbindingen. Binnen Europa verhoogt Brussels Airlines de frequenties naar Faro, Lissabon, Porto, Alicante, Malaga en Valencia.

Daarnaast keert Birmingham terug in de dienstregeling met zes vluchten per week. De Britse stad werd tijdens het zomerseizoen niet aangevlogen.

Afrika
In Afrika voegt de Belgische maatschappij wekelijkse vluchten toe naar Conakry (Guinee), Freetown (Sierra Leone) en Ouagadougou (Burkina Faso). Daarnaast wordt de nieuwe lijndienst naar Nairobi ook in de winter aangeboden, met vier vluchten per week.

De Lufthansa-dochter maakte vorige week al bekend het Afrika-netwerk de komende jaren flink te gaan uitbreiden. Daarom worden er vanaf komend jaar drie tweedehands Airbus A330’s aan de langeafstandsvloot toegevoegd, die daarmee groeit naar dertien toestellen. Ook wil Brussels Airlines de longhaul-cabines vernieuwen, maar details daarover zijn nog niet bekend.

Vorige week werd eveneens onthuld dat Brussels Airlines vier Airbus A220’s gaat wetleasen van AirBaltic. Die komen volgend jaar zomer bij de vloot en worden ingezet naar Europese bestemmingen.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen