Croatia Airlines schaft vier extra Airbus A319's aan

22 oktober 2008 - 2:00
BLAGNAC - Croatia Airlines zet de uitbreiding van de vloot door met de aanschaf van vier extra Airbus A319’s, zo maakte Airbus bekend. Daarmee groeit de Airbus-vloot van de Kroatische carrier naar twaalf toestellen. De A319’s worden bij Croatia Airlines voorzien van 132 stoelen in een tweeklassenconfiguratie.

Voor de aandrijving is gekozen voor CFM International CFM56-5 motoren, net als bij de huidige A319’s en A320’s in de vloot. Met de aanschaf van de nieuwe toestellen speelt Croatia Airlines in op een verwachte groei van het aantal passagiers.

Voor de modernisering en uitbreiding van de regionale vloot bestelde Croatia Airlines eerder al tien Q400-turboprops. Twee hiervan zijn inmiddels afgeleverd.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen